Гранти для МСП та організацій з розвитку підприємництва (ОРП) для імплементації заходів, спрямованих на збільшення кадрового, інноваційного та експортного потенціалу українського бізнесу 

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), яка реалізовується компанією «Кімонікс Інтернешнл», приймає грантові заявки від малих та середніх підприємств (МСП) приватної форми власності, бізнес-асоціацій, неурядових організацій, бізнес-спільнот та інших організацій з розвитку підприємництва (ОРП) на імплементацію заходів тривалістю до 10 місяців, спрямованих на збереження та створення робочих місць, зокрема, через підвищення кваліфікації, перенавчання та працевлаштування працівників підприємств (включно з внутрішньо переміщеними особами), які втратили роботу внаслідок війни та/чи хотіли б перейти в нову галузь (світчери), реалізацію інкубаційних/акселераційних програм розвитку підприємництва, самозайнятості та експортних спроможностей підприємств.

Орієнтовні заходи й активності, які можуть бути втілені в рамках грантової програми, включають, серед іншого:

  • Допомога в підвищенні кваліфікації, перенавчанні та працевлаштуванні працівників приватного й державного секторів, які втратили роботу внаслідок війни, людей, які хотіли б перейти в нову галузь чи адаптувати свої навички до нових умов ринку, включно з внутрішньо переміщеними особами.
  • Впровадження сертифікованих програм для навчання та перекваліфікації спільно із закладами професійно-технічної освіти  та закладами вищої освіти для розвитку кадрового потенціалу виробничих та сервісних галузей економіки.
  • Надання консультацій для розвитку спроможності МСП щодо підвищення кадрового потенціалу та працевлаштування, включно з впровадженням програм навчання й менторства для тренерів. Проведення галузевих заходів (тренінгів, хакатонів, мітапів та буткемпів), спрямованих на створення та збереження робочих місць в МСП.
  • Надання послуг з розвитку бізнесу стартапам, малим і середнім підприємствам, включно з бізнес-інкубацією, бізнес-акселерацією, програмами з розвитку інноваційних бізнесів, консультаціями, тренінгами тощо.
  • Впровадження національних програм з працевлаштування, необхідних для відбудови економіки країни та євроінтеграційного процесу: розробка та адвокація змін до законодавства про працевлаштування, допомога у створенні нових державних програм з перенавчання та працевлаштування, моніторинг та аналіз їхніх результатів, проведення досліджень щодо ринку праці.
  • Впровадження навчальних програм для швидкого перефокусування МСП на експорт або збільшення частки експорту в продажах МСП: розробка та реалізація програм навчання, спрямованих на підвищення готовності МСП до експорту, оновлення експортних бізнес-моделей, на які вплинули збої у ланцюгах поставок, забезпечення  кваліфікованою робочою силою для розвитку зовнішньої торгівлі тощо.

ДЕТАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЗПЗ-2023-037 ТА СУПРОВІДНІ ДОДАТКИ ДОСТУПНІ НА: DRIVE.GOOGLE.COM. 

Процес подання заявок відбуватиметься в один етап. Заявники повинні подати заповнену грантову заявку (Додаток А) через онлайн платформу Submittable, деталізований бюджет гранту (Додаток B), а також графік реалізації гранту (Додаток C).

Заявки, надіслані електронною поштою, та друковані копії заявок не розглядатимуться.

Прийом заявок триватиме до 1 грудня 2023 року. Програма розглядатиме  заявки у три етапи:

  • 1 зустріч комітету з грантового відбору відбудеться у вересні 2023 року (комітет розглядатиме заявки, отримані до 28 серпня).
  • 2 зустріч комітету з грантового відбору відбудеться у жовтні 2023 року (комітет розглядатиме заявки, отримані до 16 жовтня ).
  • 3 зустріч комітету з грантового відбору відбудеться у грудні 2023 року (комітет розглядатиме заявки, отримані до 1 грудня).

Гранти надаватимуться та реалізовуватимуться відповідно до правил USAID та нормативних документів уряду США, які регулюють надання грантів за контрактами, а також згідно з внутрішніми політиками управління грантами Програми КЕУ.

Надсилайте, будь ласка, всі питання щодо цього запиту на електронну адресу Grants@CEPUkraine.org із зазначенням «RFA-2023-037» в темі електронного листа. Програма USAID КЕУ відповість на всі запитання надіслані на електронну пошту щодо процесу подання заявок протягом п’яти робочих днів.

Ми раді вітати Вас на порталі Діловий Кропивницький-онлайн (BusinessKrop-online). Ми намагалися зробити дану платформу якомога зручнішою. Для пошуку необхідного бізнесу/бренду Кропивницького скористайтеся розділом “КАТАЛОГ” або розширеним пошуком.

В розділі “НОВИНИ” на Вас чекає інформація про основні заходи та події, що відбуваються в Кропивницькому та країні. Для більшої зручності пропонуємо скористатися календарем подій, який допоможе Вам одразу спланувати Ваш візит до нашого мальовничого містечка.

Хочете швидко дізнатися як отримати пільговий кредит або допомогу через програми допомоги бізнесу? В цьому Вам допоможе розділ “ПОСИЛАННЯ“.

На порталі Діловий Кропивницький-онлайн (BusinessKrop-online) Ви можете також ознайомитись з туристичними цікавинками Кропивницького у розділі “ЦІКАВІ МІСЦЯ“. Цей розділ буде корисним не тільки гостям громади, які в нас вперше, а й містянам, які хочуть більше дізнатися про рідне місто та його околиці. Адже в Кропивницькому є так багато цікавого.

Розділ “ДОВІДКА” допоможе Вам краще ознайомитися з правилами та умовами роботи з порталом, а в розділі “ПРО ПОРТАЛ” дізнаєтеся про ідею його створення та партнерів, які нам у цьому допомогли.

Питання карантинних заходів та вимог викладені у розділі “COVID-19“.

Оберіть потрібний період у календарі

Оберіть потрібний період у календарі

Оберіть потрібний час

З:

По: