ГРАНТИ НА РОЗВИТОК САДІВНИЦТВА ТА ТЕПЛИЧНОГО ГОСПОДАРСТВА!

За державною програмою «єРобота» можна податися на державні гранти по розвитку садівництва та тепличного господарства. Найчастіше гранти надаються на розвиток садів фундука та волоського горіха, лохинових плантацій та яблучних садів.
Дана програма розроблена Міністерством аграрної політики та продовольства України та реалізована в межах програми USAID з аграрного і сільського розвитку.

Всього зараз підписано 87 наказів на розвиток садівництва. Площа цих насаджень становить 1 162,14 га, сукупна сума грантів на них – 421,3 млн грн. Найбільше грантів виділяють на розвиток фундукових та горіхових садів – 369,1 га. На другому місці – плантації лохини – 313,0 га. На третьому – яблуневі сади – 271 га. Четверте місце зі значним відставанням посідає суниця садова – під неї грантів виділили на 78,8 га. На п’ятому місці – малина – 54,4 га. Грушеві сади на шостому місці – 21,0 га. На вирощування плодово-ягідних та овочевих культур програнтовано 18,9 га. Виділяються гранти на вирощування обліпихи на 15 га, винограду – на 7,4 га, персика – 6,4 га, порічок – 1 га, та смородини – 1 га. Більш детально структуру розподілу грантів по Україні можна розглянути за посиланням https://public.tableau.com/shared/KDQT76C67?:display_count=n&:origin=viz_share_link

    Як подати заявку на грант?

    Перш ніж приступити до підготовки заявки, важливо вивчити законодавчу і нормативну базу (насамперед Постанову КМУ № 738, а також накази Мінагрополітики № 447 – для садівництва, ягідництва та виноградарства, № 449 – для розвитку теплиць).

    Заяву подає особисто заявник виключно через портал «Дія».
    У заяву не можна буде внести зміни після її підписання. До заяви обов’язково додається документ – «Проект висадки насаджень» або «Проект будівництва теплиці».
    Вказаний проект не є бізнес-планом – йдеться саме про повноцінний проект. Розробляти цей документ може будь-яка фізична особа, яка має відповідний кваліфікаційний сертифікат, або юридична особа, що має сертифікованих фахівців. Проект має бути обов’язково затверджений проектантом та замовником. Він має містити підписи і, за наявності, печатки.
    Проекти повинні містити також проекти зі зрошення та водозабору. Важливо надати документальне підтвердження таких намірів: наприклад, дозвіл Держводагентства чи територіальної громади або лист до відповідних органів про отримання такого дозволу.
    У проекті під закладку садів площі, вказані в заявці, повинні обов’язково відповідати площам, вказаним у проекті. Також має бути поданий зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва. І, обов’язково, описана мінімальна кількість садивного матеріалу.
    Заявка на створення теплиць повинна містити проект модульної теплиці з детальним описом: характеристикою плівки, фундаменту, каркасу.

    Після того, як заявка буде надіслана, її протягом п’яти днів перевіряє «Ощадбанк», акцептує і надсилає до Мінагрополітики. Протягом 10 днів Міністерство інформує заявника, «Ощадбанк» та Мінекономіки про своє рішення: надавати грант чи ні.
    Як тільки заявка буде погоджена, заявник підписує форму приєднання до договору, відкриває в «Ощадбанку» спеціальний рахунок, надає уповноваженому банку рахунки на оплату згідно яких куди вносить визначену суму співфінансування за грантом.

    Контроль за реалізацією гранту здійснюватиме уповноважений банк (зараз – «Ощадбанк»): за проектом із теплицями протягом 3-х років, садами – протягом 5-ти. За цим посиланням https://dotacii2019.minagro.gov.ua/
    ви знайдете всю вичерпну інформацію про умови та механізм подачі заявок на отримання грантів для створення або розвитку садівництва чи тепличного господарства.

    Ми раді вітати Вас на порталі Діловий Кропивницький-онлайн (BusinessKrop-online). Ми намагалися зробити дану платформу якомога зручнішою. Для пошуку необхідного бізнесу/бренду Кропивницького скористайтеся розділом “КАТАЛОГ” або розширеним пошуком.

    В розділі “НОВИНИ” на Вас чекає інформація про основні заходи та події, що відбуваються в Кропивницькому та країні. Для більшої зручності пропонуємо скористатися календарем подій, який допоможе Вам одразу спланувати Ваш візит до нашого мальовничого містечка.

    Хочете швидко дізнатися як отримати пільговий кредит або допомогу через програми допомоги бізнесу? В цьому Вам допоможе розділ “ПОСИЛАННЯ“.

    На порталі Діловий Кропивницький-онлайн (BusinessKrop-online) Ви можете також ознайомитись з туристичними цікавинками Кропивницького у розділі “ЦІКАВІ МІСЦЯ“. Цей розділ буде корисним не тільки гостям громади, які в нас вперше, а й містянам, які хочуть більше дізнатися про рідне місто та його околиці. Адже в Кропивницькому є так багато цікавого.

    Розділ “ДОВІДКА” допоможе Вам краще ознайомитися з правилами та умовами роботи з порталом, а в розділі “ПРО ПОРТАЛ” дізнаєтеся про ідею його створення та партнерів, які нам у цьому допомогли.

    Питання карантинних заходів та вимог викладені у розділі “COVID-19“.

    Оберіть потрібний період у календарі

    Оберіть потрібний період у календарі

    Оберіть потрібний час

    З:

    По: