Програма USAID АГРО запрошує подавати заявки на одержання субгранту для покращення доступу ММСП до сучасних каналів збуту.

Метою субгрантової програми є покращення доступу мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП) – виробників сільськогосподарської продукції до сучасних каналів збуту, розширення ринків збуту та збільшення об’ємів продажів.

Для кого:
Проект АГРО заохочує заявки від організацій, що демонструють наступне:

1. Прийнятним заявником може бути українські недержавні організації, бізнес-асоціації та приватні підприємства. Заявник повинен бути зареєстрованою юридичною особою, визнаною відповідними українськими органами влади та відповідати всім чинним цивільним та фіскальним нормам України.

2. Заявник повинен мати щонайменше два (2) роки продемонстрованого досвіду виконання заходів подібних до описаних у Розділі I.D., та у:

Пошуку партнерів і ринків збуту;

Наданні послуг з організації та проведення виставкової діяльності;

Підтримки збуту продукції з доданою вартістю;

Ознайомленні компаній/продуктів з новими каналами збуту;

Аналізі потреб клієнта та своєчасне коригування послуг відповідно до цього.

3. Заявник повинен надати резюме кандидатів щонайменше на наступні дві (2) ключові посади, які відповідають наступним технічним кваліфікаціям:

Координатор проекту повинен мати вищу освіту, мінімум три (3) роки практичного досвіду управління, відмінні навички комунікацій та письма, вільно володіє українською мовою.

Експерт з ведення перемовин щодо постачання готової продукції на сучасні канали збуту, з практичним досвідом ведення перемовин п’ять (5) років, відмінні навички комунікацій та письма, вільне володіння українською мовою.

4. Заявники повинні бути готовими співінвестувати у цю діяльність не менше 15% від загального бюджету проекту. Внесок субреципієнта – це спосіб заохочення успішного завершення діяльності отримувача субгранту. У разі присудження субгранту субреципієнт повинен надати документацію, яка свідчить про його внесок. До внесків субреципієнта відноситься фінансування витрат діяльності у грошовій або натуральній формі, яке отримане не у рамках субгрантової підтримки Проекту АГРО, а надається субреципієнтом або іншими донорськими організаціями, такими як міжнародні громадські організації, уряди іноземних держав, місцеві та міжнародні організації, субреципієнт, бенефіціари субгранту, інші треті особи та/або колективні внески від вищезазначених зацікавлених сторін. До внеску субреципієнта не включатиметься фінансування, що отримується в рамках інших проектів USAID. Проект АГРО надаватиме перевагу заявкам, які передбачають внесок субреципієнта у розмірі, що перевищує 15% від суми субгранту.

    Сума
    Проект АГРО планує надати до 2 000 000 грн за допомогою одного субгранту. Остаточна сума субгранту залежатиме від субгрантової діяльності та результатів переговорів і може виходити за межі цього діапазону в ту чи іншу сторону. Очікується, що термін дії будь-якого субгранту в рамках цієї субгрантової угоди не перевищуватиме 18 місяців. Приблизна дата початку діяльності в рамках субгранту, присуджених за результатами цього конкурсу – 30 квітня 2023 року. Тип договору субгранту буде визначений у процесі переговорів.

    Терміни
    Заявки повинні бути подані не пізніше 18:00 за місцевим часом 29 березня 2023 р. Заявки, надіслані пізніше встановленого часу, або такі, що не відповідають вимогам, розглядатися не будуть.

    Усі питання щодо цього ЗПЗ просимо надсилати на ім’я Аліни Пікінер, менеджера відділу грантів і контрактів, на електронну адресу agro.subawards@chemonics.com з посиланням на ЗПЗ № 50 не пізніше 18:00 за місцевим часом 20 березня 2023 року. Проект АГРО надасть відповіді на всі отримані запитання не пізніше 21 березня 2023 року.

    Проект АГРО проведе передзаявочний он-лайн семінар 15 березня 2023 р. з 14:00 до 16:00 години за київським часом. Цей семінар дозволить прийнятним і зацікавленим заявникам задати питання стосовно ЗПЗ і отримати вказівки щодо порядку заповнення аплікаційної форми. Зацікавлені заявники, які відповідають наведеним у Розділі III критеріям прийнятності та бажають взяти участь у цьому семінарі, повинні підтвердити свою участь, надіславши ім’я учасника, назву організації, електронну адресу учасника та його номер телефону до 14 березня 2023 р. на адресу agro.subawards@chemonics.com з посиланням на ЗПЗ № 50. Підтверджуючи свою участь, будь ласка, повідомте, якщо учасник має які-небудь особливі потреби для доступу до проведення семінару. Витрати, пов’язані з участю у семінарі, не відшкодовуватимуться.

    Умови:
    Діяльність за цим субгрантом планується з ММСП, які проводять свою діяльність у наступних ланцюгах доданої вартості: молоко, м’ясо, овочі, фрукти, ягоди, кондитерські вироби, аквакультура, продукти переробки зернових та олійних культур. Діяльність за цим субгрантом охоплюватиме всю територію України за винятком тимчасово окупованих територій та Криму.

    ІНСТРУКЦІЇ ЗАЯВНИКАМ

    Заявники повинні запропонувати стратегії для реалізації грантового проекту відповідно до опису із застосуванням інновацій, що відповідають сильним сторонам їхньої організації.

    ОЦІНКА РИЗИКУ ПЕРЕД ПРИЙНЯТТЯМ РІШЕННЯ ПРО НАДАННЯ СУБГРАНТУ

    Усі організації, відібрані для надання субгранту, повинні пройти попереднє оцінювання ризику, яке проводиться Проектом АГРО, щоб пересвідчитися, що організація має достатні управлінські можливості, необхідні для розпорядження коштами Уряду США. Самооцінювання заявника – це перший крок у процесі попереднього оцінювання ризику. Форма самооцінювання Заявника наведена в Додатку С.

    ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПОДАННЯ ЗАЯВКИ

    Заявки подаються українською мовою обсягом не більше 20 сторінок (без врахування додатків).

    Усі заявки повинні подаватися в електронному вигляді разом із 3 додатками (не більше 5 МБ) на електронну пошту, сумісні з програмами MS Word, MS Excel, придатним для читання форматом або форматом Adobe Portable Document (PDF) у середовищі Microsoft XP. Заявники не можуть подавати архівовані файли. Сторінки, які потребують оригінальних власноручних підписів, мають бути відскановані та надіслані у форматі PDF, як вкладення до електронного листа.

    Заявки (технічну пропозицію, бюджет і супровідні документи) слід подавати в електронному форматі на нижчезазначену адресу електронної пошти з посиланням на ЗПЗ № 50. Заявки повинні бути подані не пізніше 18:00 за місцевим часом 29 березня 2023 р. Заявки, надіслані пізніше встановленого часу, або такі, що не відповідають вимогам, розглядатися не будуть.

    EMAIL: agro.subawards@chemonics.com

    Проект АГРО письмово підтвердить отримання всіх заявок, поданих на вище вказану електронну адресу. Якщо відповідь від Проекту АГРО не надійшла, заявникам рекомендується надіслати повідомлення електронною поштою на наступну електронну адресу:

    EMAIL: apikiner@chemonics.com

    Окрім форм заявки та бюджету, заявники повинні надати Проекту АГРО:

    Форму самооцінювання Заявника;

    Копію чинних реєстраційних документів Заявника;

    Копію чинного статуту або статутних норм Заявника;

    Копію фінансових звітів за останній фінансовий рік;

    Резюме ключового персоналу, а також профільних експертів та спеціалістів.

    Усі питання щодо цього ЗПЗ просимо надсилати на ім’я Аліни Пікінер, менеджера відділу грантів і контрактів, на електронну адресу agro.subawards@chemonics.com з посиланням на ЗПЗ № 50 не пізніше 18:00 за місцевим часом 20 березня 2023 року. Проект АГРО надасть відповіді на всі отримані запитання не пізніше 21 березня 2023 року.

    Питання повинні бути подані у письмовій формі; телефонні дзвінки не приймаються. Питання та запити про роз’яснення, та відповіді на них, які, на думку Кімонікс, можуть зацікавити інших заявників, будуть розповсюджені всім учасникам конкурсу, які виявили зацікавленість. Тільки письмові відповіді, надані Кімонікс, будуть вважатися офіційними та матимуть вагу в процесі конкурсу та подальшому оцінюванні.

    На прохання заявників Проект AГРО допомагатиме заявникам зрозуміти процедуру подання заявок і може надати консультацію щодо підготовки заявки.

    Можливості
    Передбачається, що цей субгрант допоможе поліпшити доступ сільськогосподарських ММСП до нових каналів збуту через проведення серії онлайн столів перемовин з представниками сучасних каналів збуту, а також проведення маркетингової кампанії з популяризації українських виробників на торгівельних площадках, що сприятиме вирішенню проблеми збуту продукції з доданою вартістю агроММСП, які продовжують свою діяльність в умовах війни.

    Детальніше https://drive.google.com/drive/folders/1YLQZN-x5TMNjv7pmOMGz7jIfwDFEEzW9

    Ми раді вітати Вас на порталі Діловий Кропивницький-онлайн (BusinessKrop-online). Ми намагалися зробити дану платформу якомога зручнішою. Для пошуку необхідного бізнесу/бренду Кропивницького скористайтеся розділом “КАТАЛОГ” або розширеним пошуком.

    В розділі “НОВИНИ” на Вас чекає інформація про основні заходи та події, що відбуваються в Кропивницькому та країні. Для більшої зручності пропонуємо скористатися календарем подій, який допоможе Вам одразу спланувати Ваш візит до нашого мальовничого містечка.

    Хочете швидко дізнатися як отримати пільговий кредит або допомогу через програми допомоги бізнесу? В цьому Вам допоможе розділ “ПОСИЛАННЯ“.

    На порталі Діловий Кропивницький-онлайн (BusinessKrop-online) Ви можете також ознайомитись з туристичними цікавинками Кропивницького у розділі “ЦІКАВІ МІСЦЯ“. Цей розділ буде корисним не тільки гостям громади, які в нас вперше, а й містянам, які хочуть більше дізнатися про рідне місто та його околиці. Адже в Кропивницькому є так багато цікавого.

    Розділ “ДОВІДКА” допоможе Вам краще ознайомитися з правилами та умовами роботи з порталом, а в розділі “ПРО ПОРТАЛ” дізнаєтеся про ідею його створення та партнерів, які нам у цьому допомогли.

    Питання карантинних заходів та вимог викладені у розділі “COVID-19“.

    Оберіть потрібний період у календарі

    Оберіть потрібний період у календарі

    Оберіть потрібний час

    З:

    По: